06 de maig 2010

La festa de Sant Jordi a l’escola

Com cada any la nostra escola ha celebrat la festa de Sant Jordi. És una diada entranyable i plena d’emocions per als nens i també per a nosaltres els mestres.
De mica en mica, quasi sense adonar-nos-en, hem arribat a la XXIII edició del nostre Certamen Literari. Tots els nens i nenes de l’escola s’han esforçat a fer uns treballs ben macos, aquest any també relacionats amb la figura de Pablo Picasso i el món dels somnis i les fades. Els guanyadors de la Mostra Literària d’enguany han estat:

3r A: Ariadna Montes amb el còmic “Picasso i el circ”.
3r B: Mireia López amb un conte titulat “Picasso i l'ou de drac”.
4t A Cindy Sender amb una poesia titulada “Si jo fos una fada...”
4t B: Dani García també amb una poesia però sobre Picasso i la seva pintura.


Felicitats a tots per participar.
El dia de Sant Jordi és un dia molt popular. A l’escola, quan entrem per la porta, veiem tots els nens i nenes amb flors de molts colors i ja sabem que ens ho passarem molt bé.
Després portem totes les flors a la pista vella on celebrarem aquest dia tan especial amb tots els nens i nenes del nostre cicle. Aquí ens diuen quins han estat els treballs guanyadors de la Mostra Literària, cantem cançons i mengem xocolata amb melindros.
Quan ja estem prou tips tota l’escola baixa a la pista i veiem a Sant Jordi i la princesa que ens visiten (són un nen i una nena de 6è). Allà, la directora i l’alcalde donen els premis.
Finalment, per la tarda, quan ja s’ha acabat la festa del matí, llegim el Cargol Noticiari a classe i el comentem entre tots.

............................................ Laia Solè, 4t A

A mi m’ha agradat molt aquesta festa perquè l’hem celebrada amb tots els nens i nenes de l’escola. Els cursos de Cicle Mitjà ens hem trobat a la pista vella. Allà l’Esther ens ha explicat un conte molt bonic sobre la història de les quatre barres catalanes. Després hem cantat cançons (que havíem preparat a classe) i ens han dit els guanyadors de la Mostra Literària.
Quan ha arribat l’hora del pati hem menjat xocolata amb melindros que ens han preparat les mares de l’AMPA amb l’ajut de les cuineres del menjador. Estava tan bona que he repetit! Després ha vingut el drac de Sant Jordi que voltava per l’escola.
Quan ha acabat el pati tots hem baixat a la pista. Allà estava l’alcalde i la directora i Sant Jordi i la princesa per donar els regals als nens i nenes que han guanyat. Tot plegat, ens ho hem passat molt bé!

....................................... Guillermo Agüera, 4t A

Per a mi va ser un dia molt especial perquè vaig guanyar la poesia de Sant Jordi. Quan van dir el meu nom estava molt nerviós i els meus amics cridaven: Garciiia, Garciiia, Garciiiia.
L’endemà dissabte, vaig anar a la Fàbrica per llegir la poesia davant de molts pares i mares. Em tremolaven les cames de la vergonya que tenia davant de tota la gent... Ha estat una experiència que no oblidaré mai.

....................................... Dani García, 4t A