21 d’octubre 2010

Els nens i nenes de 4rt treballen el conte

EL PARTIT DE FUTBOL

Hi havia una vegada un grifon que volava per sobre un bosc. Entre els arbres va veure que una mare lloba va deixar el seu fill llop perquè ja era gran però no estava preparat per viure sol. El grifon es va apropar al llop i li va dir si volia anar a viure a casa seva a vora un riu. Al llop li va semblar bé i se’n va anar a viure amb ell.

Al principi no eren molt amics però a mesura que passava el temps ja ho van ser. El grifon anava a pescar al riu peixos i el llop caçava: conills, guineus, ratolins i fins i tot, cabres.

Un dia quan van sortir a caçar es van adonar que no quedaven animals. Van buscar i buscar però no van trobar ni una formiga. El grifon va mirar al riu i altre vagada sense cap peix. Tots dos van pujar la muntanya mes alta per veure si des de allà dalt veurien els animals. El grifon que tenia una vista molt bona va veure que havien tallat un tros de bosc però hi havien quatre arbres entre mig d’aquell tros. Ràpidament el llop es va pujar a sobre el grifon i van volar cap el bosc. Quan van arribar, els animals estaven jugant a futbol entre els quatre arbres. El llop i el grifon els hi va agradar aquell joc i li van preguntar a l’àrbitre si podien jugar i els i va dir que si però que si perdien li haurien de portar el menjar cada dia i si guanyaven seria al reves. El partit va acabar van quedar sis a sis i no va guanyar cap dels dos.

Els tres van pensar i pensar però no van trobar cap solució. Des de darrere un arbre una guineu va dir que perquè no ho deixeu com estava. Cada un se’n va anar a casa seva però la guineu, el grifon, el llop i l’àrbitre es van quedar a fer un altre partit però aquest cop sense apostar res. I conte contat partit acabat.



........Guillem Cardona ...........